AMSTERDAM - Op 1 september a.s. verschijnt de nieuwe verhalenbundel ‘Ik ben jij’ van Simon Soesan bij Uitgeverij Gopher. Speciaal voor de verschijning komt Soesan naar Nederland voor de lancering en enkele boekpresentaties. Zo is deze unieke verhalenverteller op 2 september a.s. om 15.00 uur bij de Amsterdamse Boekhandel aan de Buitenveldertselaan 170 in Amsterdam en u kunt er bij zijn!
De toegang bedraagt € 2,50 per persoon inclusief een hapje en een drankje. Aanmelden kan via HT-C Communicatie en Marketing: htinorcenti@hotmail.com, 06-46590516 of via: https://www.libris.nl/de-amsterdamse-boekhandel/agenda/2018/september/boekpresentatie-ik-ben-jij-door-simon-soesan/
Tijdens deze presentatie zal Soesan vertellen over de totstandkoming van zijn bundel en hij zal een stukje voordragen uit het boek. Vanzelfsprekend is er naderhand gelegenheid om –onder het genot van een hapje en een drankje- de auteur te spreken en een gesigneerde bundel aan te schaffen. Bent u erbij?
De nieuwe bundel, ‘Ik ben jij’, is samengesteld uit de vele korte verhalen die Soesan de afgelopen tijd heeft geschreven. De verhalen zijn gebaseerd op alledaagse dingen in het hedendaagse Haifa (Israël) en schetsen een geheel ander beeld van de samenleving in Israël dan die via de media tot ons komt…
Soesan woont al ruim 45 jaar in Israël en is bekend van columns in diverse Nederlandse bladen, waaronder NRC Handelsblad, het Reformatorisch Dagblad, Israël Actueel en het Nieuw Israëlitisch Weekblad. Eerdere verhalenbundels van zijn hand zijn onder meer ‘Pita met hagelslag’ (2005) en ‘Patatje Vrede’ (2007).
Soesan is weliswaar Jood, maar het geloof dat hij nog het meeste ‘aanhangt’ is het geloof dat elk mens gelijk is. In zijn gemeenschap in Haifa, zo verklaart Soesan, is men in eerste instantie Israëliër en daarna wordt er –indien nodig- pas gekeken naar de verschillende achtergronden van de inwoners. Zijn kinderen gingen er, net als vele andere kinderen, naar de Openbare School, zonder onderscheid te maken tussen Joden, Christenen en Moslims. Dat klinkt wellicht idealistisch, maar is simpelweg een voorbeeld van hoe het óók kan! Pas wanneer politieke of religieuze leiders zich ermee gaan ‘bemoeien’ gaat het mis. Die neemt Soesan in zijn verhalen dan ook met regelmaat en graagte, op satirische wijze, op de korrel.