HOOGEVEEN - TopJudo Amsterdam heeft dit weekend op het Nederlands Kampioenschap onder 15 jaar maar liefst 7 medailles gescoord: 2 gouden plakken, 1 keer zilver en 4 bronzen medailles. Daarmee evenaart ze haar topscore in 2021.


In het Drentse Hoogeveen troffen de Amsterdammers de beste judoka's uit het hele land. Van de 15 Amsterdamse strijders stonden er 7 judoka's in de finale of in de match om de derde plek. En allemaal kwamen zij de mat af met een medaille.

Indy Pannegieter stond aan het eind van het ochtendblok in een zinderende finale tegen haar rivaal Fee Jansen van Kenamju (Haarlem). Vorige jaar werd Indy nog derde met een gebroken duim, nu stapte zij als Nederlands kampioen de mat af. Het lichtgewicht Lennart Roytenberg (-38kg) stond zeer overtuigend te judoën en zorgde in de finale met een mooie staande sode dat hij er met het goud vandoor ging. Dédé Molema, won tot de finale al haar potten met het grootste gemak. Helaas moest zij in de finale genoegen nemen met het zilver. Angelina Lazzeri, net terug van een lange knieblessure, knokte zich naar het brons. Evenals eerstejaars Liv Veldt en teamgenoten Dean Hergarden en Csillag Kolzonay.

De coaches van de -15-ploeg kijken trots terug op deze dag:

Coach Justin van Heest: 'Waar ik vooral erg trots op ben, is dat al onze judoka's een enorm goeie focus hadden vandaag. Iedereen had maar één doel voor ogen en geloofde in zichzelf. Een enorm goede basis voor hun verdere ontwikkeling. En natuurlijk mooi judo, maar dat is logisch.'

Coach Youri Kalisvaart: 'We werken met een groep die groter is dan de kinderen die vandaag op het NK stonden. Samen hebben ze zich de afgelopen weken leeg geknokt voor één doel. En dat hebben ze vandaag verzilvert.'

De NK-medaillewinnaars van TopJudo Amsterdam:

🥇Indy Pannegieter -48 kg Judo Academie Amsterdam

🥇Lennart Roytenberg -38 kg Judoclub Van Heest

🥈Dédé Molema -57 kg Judoclub Van Heest

🥉Liv Veldt -63 kg Dojo 't Loo

🥉Angelina Lazzeri -57 kg Judo Academie Amsterdam

🥉Csillag Kolzonay -52 kg Judoclub Van Heest

🥉Dean Hergarden -42 kg Sportschool Toradoshi

Over TopJudo Amsterdam

TopJudo Amsterdam is opgericht in 2010. Vanuit meer dan 15 judoclubs uit de regio komen de meest ambitieuze judotalenten naar TopJudo Amsterdam om daar samen te trainen en beter te worden. Ze volgen daar een intensief programma, maar blijven daarnaast ook lid van hun eigen club. Sinds mei 2021 is TopJudo Amsterdam verkozen tot een van de zestien talentpartners van de Judo Bond Nederland. Daarnaast is TopJudo Amsterdam aangesloten bij het Amsterdams Talent programma van Topsport Amsterdam. Via dit programma kan TopJudo Amsterdam gebruikmaken van de begeleidingsfaciliteiten van Topsport Amsterdam.

Aangesloten verenigingen zijn: Judo Academie Amsterdam, Judoschool van Heest, Judoclub Landsmeer, Sportschool Toradoshi, Onaiji, Sportcentrum Pleizier, Hikari, Judo Club Amstelveen, Kenchutai‍ , Van de Kamp Sport, Dojo 't Loo, Judoschool Cees Veen, SV Kodokan, Judoschool Amstelveen en Budoschool Amsterdam.

Kijk voor meer informatie op www.topjudoamsterdam.nl