DEN BOSCH - Na een succesvol seizoen, met als kers op de taart het kampioenschap, genoten de Tigers afgelopen maanden van hun welverdiende zomerrust. Zaterdag pakten de titelhouders in het Bossche Sportiom de sticks weer op voor de eerste generale repetitie.

De Tigers beginnen met een kleine bezetting aan de vriendschappelijke wedstrijd tegen de Red Eagles, een goede gelegenheid voor de nieuwe Amsterdamse krachten om de lijnen en het spelritme te verkennen. Het tempo van de kampioenen is hierdoor lager dan gebruikelijk. Met hulp van Luca van de Genugten zet Ryan Kölgen de gastploeg op voorsprong, 0-1.

Kort na rust volgt tijdens een penalty kill een eigen goal voor de Tigers, die de Eagles op gelijke stand zet. Nog geen minuut later breit Nijs Hille met een assist van Samu Poutanen de zaken recht voor Amsterdam, 1-2. Een nieuwe, Italiaanse en nog niet bekend gemaakte Tiger die een try-out speelt, rukt op naar het Bossche doelgebied en schrijft nog een punt bij, 1-3.

In de derde periode verloopt de aansluiting tussen de Amsterdamse debutanten en hun nieuwe team steeds beter. Met soepel spel krijgen de Tigers meer controle over de wedstrijd. Den Bosch knokt soms ongeoorloofd terug en bekoopt dat met tijdstraffen, de ploeg doorstaat de Amsterdamse druk als het in de 50e minuut met drie man tegen vijf Tigers speelt. Nadat Alberts Kirsons met steun van Samu Poutanen de goalie van de Eagles vijf minuten voor het eindsignaal voorbij schiet, lijkt de wedstrijd met 1-4 gespeeld.

Niets veranderlijker dan de positie van de puck op het ijs en de golfbewegingen van een team. Halverwege de laatste minuut werpen aanvallen van de Eagles die eerder strandden nu wel zijn vruchten af. Binnen vijf seconden loopt de teller van 1-4 op naar 3-4. Voor de Tigers is het te kort dag om nog een keer toe te slaan.

De ontmoeting in Den Bosch bleek een goede evaluatieronde. Behalve 3-4 winst, nemen de Tigers ook huiswerk mee naar Amsterdam. Komende week bereidt het team zich voor op hun tweede en laatste vriendschappelijke wedstrijd tegen BeNe-Leagueteam de Leuven Chiefs, die op zaterdag 14 september in Jaap Edenhal wordt gespeeld. De Tigers beginnen de competitie op 22 september en staan dan weer in het Sportium tegenover de Red Eagles.