AMSTERDAM - In aanloop naar de Paralympische Spelen van 2024 in Parijs, lanceren Team Para Atletiek en YoungCapital een unieke documentaireserie via social media. In de serie, genaamd 'De weg naar Goud', krijgt de kijker een intiem en persoonlijk inkijkje in de voorbereiding van para-atleten Fleur Jong, Levi Vloet & Noëlle Roorda. In aanloop naar de Paralympische Spelen, die plaatsvinden van 28 augustus tot en met 8 september, worden vanaf dinsdag 13 augustus iedere week twee afleveringen gedeeld.

De weg naar Goud

'De weg naar Goud' biedt een exclusieve inkijk achter de schermen van Team Para Atletiek-atleten Fleur Jong, Levi Vloet & Noëlle Roorda. De documentaire toont de tegenslagen en overwinningen van de atleten tijdens hun voorbereiding op de Paralympische Spelen in Parijs. De serie is ontwikkeld door Team Para Atletiek en YoungCapital, en is bedoeld om kijkers te inspireren, te laten zien wat de atleten kunnen en hen daardoor te inspireren om zichzelf dezelfde mindset aan te meten.

Uniek geproduceerd en exclusief via social media

De documentaireserie is gemaakt in samenwerking met de gerenommeerde documentairemakers Jasper Sauer en Juliette Dominicus, bekend van 'De Oversteek' en 'Indisch Zwijgen'. Elke aflevering duurt 1,5 minuut, en is speciaal geproduceerd voor social media.

Vanaf dinsdag 13 augustus worden iedere week - op dinsdag & donderdag - twee afleveringen gedeeld, exclusief op TikTok en Instagram van YoungCapital. De teaser wordt vandaag gelanceerd.

Team Para Atletiek x YoungCapital: de kracht van mindset

Team Para Atletiek inspireert, motiveert en activeert atleten met een handicap, of je nu een beginner bent of een wereldkampioen, recreant of fanatieke sporter. Ze helpen je je persoonlijke record te verbeteren of zelfs een paralympische medaille te winnen. Het doel is om het onmogelijke mogelijk te maken en grenzen te verleggen. Door te focussen op zelfvertrouwen en zelfbeeld, moedigt Team Para Atletiek iedereen aan om te ontdekken wat ze wél kunnen en hun sportieve dromen waar te maken.

YoungCapital is sinds 2022 de trotse hoofdsponsor van Team Para Atletiek. Met deze samenwerking wil YoungCapital jongeren en de hele maatschappij bewust maken van de growth mindset: focussen op wat iemand wél kan. Dit principe is cruciaal in alle aspecten van het leven, niet alleen in sport maar ook op de arbeidsmarkt. Door te kijken naar de mogelijkheden van mensen, dragen ze bij aan een inclusieve samenleving waarin iedereen meedoet en gelijke kansen krijgt.