ENSCHEDE - De vrouwen van FC Twente hebben voor de derde keer op rij de Supercup in de wacht gesleept. In de Grolsch Veste werd Ajax met maar liefst 6-1 geklopt.


Bekerwinnaar Ajax kwam in Enschede na een klein half uur op voorsporng na een mooie individuele actie van Keukelaar. Binnen een minuut was het alweer gelijk. Keepster Van Eijk tikte de bal voor de voeten van Van Dooren en die wist wel raad met dat cadeautje. Landskampioen FC Twente was nu de baas op het veld. Van Dijk miste een enorme kans en Van Dooren schoot op de lat. Nog voor rust maakte Van Dooren, na een mooie steekpass van Knol, haar tweede van de middag.

Ajax begon goed na de pauze en Keukelaar testte met een schot in de korte hoek Twente-aanwinst Clark. De thuisploeg sloeg vervolgens hard toe. Na een vlotte aanval over links en een voorzet op maat van Tuin kon Van Dijk simpel scoren.Niet veel later besliste Van Dooren het duel door een vrije trap langs de muur en de matig reagerende Van Eijk binnen te schieten. Beide teams wisselden er lustig op los, Ajax werd steeds nonchalanter en invaller Ravensbergen profiteerde door twee keer te scoren.