AMSTERDAM - Ajax en Soraya Verhoeve hebben overeenstemming bereikt over de beëindiging van de arbeidsovereenkomst. De 26-jarige verdediger vervolgt haar carrière bij Telstar.


Verhoeve (Delft, 28 december 1997) kwam in 2016 over van CTO Amsterdam en speelde sindsdien 111 wedstrijden voor het eerste elftal, waarin ze vijf keer scoorde. Tijdens haar dienstverband in Amsterdam won Verhoeve verschillende prijzen. Zo sleepte ze maar liefst drie landstitels, vijf KNVB Bekers en een Eredivisie Cup binnen.

Daphne Koster: "Soraya is een echte Ajacied die al bijna tien jaar op de Toekomst rondloopt. Haar inzet en doorzettingsvermogen, ook na verschillende blessures, maakten haar zeer gewaardeerd en bovendien een voorbeeld voor andere speelsters. Soraya wil graag meer spelen en dus gunnen we haar de sportieve stap naar Telstar van harte. We hopen Soraya in de toekomst weer te verwelkomen voor een rol in onze jeugdopleiding, waar zij de volgende generatie kan helpen in hun stap naar het hoogste niveau.''