AMSTERDAM - De vrouwen van Ajax hebben in de achtste finale van de Champions League niet kunnen stunten. De Franse grootmacht Olympique Lyon bleek een paar maten te groot voor het team van trainer/coach Benno Nihom.

Op een drukbezocht De Toekomst had de thuisploeg weinig in te brengen tegen de ploeg die de laatste drie edities van de Champions League wist te winnen. Al na tien minuten had Amel Majri de score geopend op aangeven van de Nederlandse international Shanice van der Sanden. Uit een vrije trap scoorde Selma Bacha de 0-2 wat tevens de ruststand was. In de tweede helft beslisten doelpunten van Ada Hegerberg en Isobel Christiansen het duel definitief waardoor de return over twee weken slechts een formaliteit lijkt.

Ajax - Olympique Lyon 0-4 (0-2)