DEN BOSCH - De Amsterdam Tigers sloten de generale repetities in Den Bosch en de Jaap Edenhal af met winst en verlies. Afgelopen zondag speelde het team opnieuw, maar nu om echte punten, tegen de Bossche Red Eagles.


Hoewel Amsterdam twee weken geleden de wedstrijd leidde in het Sportiom en met 3-4 won, verrasten de Eagles de kampioenen op de valreep met twee goals binnen vijf seconden. Met deze kennis (en daardoor terughoudendheid) tasten de Tigers hun tegenstanders af. Tien minuten later is de rolverdeling op het ijs voldoende duidelijk om in actie te komen. Justin van Baarsen en Stijn Knoop geven groen licht aan Mick Vastenhouw, die het eerste punt van de avond noteert en met hulp van Lance van Duin nogmaals raak schiet, 0-2. Kort voor rust valt de beurt aan Den Bosch, waardoor de teams met 1-2 tussenstand van het ijs gaan.

Hierdoor uit het lood geslagen of niet, Amsterdam lijkt in de tweede periode vooral te observeren en vindt geen gelegenheid de voorsprong te verruimen. Bij de thuisploeg verlopen de zaken vlotter. In de 30e minuut scoren de Eagles shorthanded de gelijkmaker tegen de over de hele linie sterker spelende Tigers.

Amsterdam houdt tijdens de tweede onderbreking met enige urgentie een evaluatiegesprek en neemt de uitkomst daarvan mee in het vervolg van de wedstrijd. Landgenoten en ervaren spelers Tobias Kathan en Luca Häufler gaan vooruit als verkenners en Samu Poutanen rondt af, 2-3. Terwijl Stijn Knoop, geholpen door Justin van Baarsen, de positie van Amsterdam verstevigt met een vierde goal, komt Den Bosch niet meer aan de bak. Het besluit van de thuisploeg met empty-net te spelen, pakt door het doelschot van Nijs Hille uit in het voordeel van Amsterdam.

De Tigers winnen hun eerste competitiewedstijd van het seizoen met 2-5 en slijpen komende weken hun ijzers voor de tweede afspraak. Op 5 oktober nemen ze het in de Jaap Edenhal op tegen de Eindhoven Kemphanen. Dit team werd in 2023 kampioen, zakte vorig jaar zes plaatsen naar beneden en hoopt begin volgend jaar op een van de vier hoogste plekken in de play-offs, ambities die botsen met de doelstellingen van Amsterdam.