AMSTERDAM - Het Nederlandse 3x3 basketbalteam is te zien op het grootste internationale podium: de Olympische Spelen in Parijs. Die lange weg daar naartoe begon voor één van de beste 3x3 basketballers ter wereld op straat. In de Bijlmer om precies te zijn.

Daarmee is Worthy de Jong de belichaming van de ambities van 3X3Unites ; jongeren van de straat naar de top brengen De stichting 3X3 Unites zet 3x3 basketball (3x3) in als middel om kwetsbare jongeren te helpen hun dromen na te jagen en regie over hun leven in handen te nemen. Dit kan als deelnemer op het veld of als talentvolle influencer erbuiten. De 3X3Unites community zorgt door middel van 3x3, de grootste Urban teamsport ter wereld, voor groei en ontwikkeling van het individu en hun omgeving. Lokale opgeleide rolmodellen organiseren lokale evenementen in de wijk en werken mee aan spectaculaire grote internationale evenementen.

Individuen van de straat verenigen zich met elkaar, leren van elkaars sterke punten en veranderen in positieve zin hun wijk. Ze groeien en ontwikkelen letterlijk en figuurlijk door met elkaar van de straat naar hun eigen top.

Jongeren vanuit het programma van 3X3 Unites krijgen alle ruimte om hun talenten buiten het veld te tonen en hierdoor weer een stap naar hun persoonlijke top te maken. Topsport en maatschappelijke impact komen hier perfect samen.

Van de courts in de Bijlmer en honderden andere pleintjes in Nederland tot en met het internationale topsportevenement olympische helden tijdens de FIBA 3x3 World Tour Amsterdam Masters.

Jongeren aanwezig bij Olympische Spelen

Niet alleen de spelers van het Nederlands 3x3 team schitteren in Parijs. Zes jongeren van 3X3 Unites en vijf opleiders nemen deel aan het Festival 24, dat momenteel bezig is in Parijs en Lyon. Hier komen ruim 500 jongeren uit 36 verschillende landen bij om op die manier een maatschappelijke impact te maken op de hele wereld wanneer zij na Festival24 allemaal weer naar hun thuisland afreizen. In het kader van de Olympische Spelen krijgen zij onder andere training in leiderschap en gelijkheid. Ook gaan de deelnemers de openingsceremonie van de Olympische Spelen bijwonen.

Daarna gaan de jongeren van 3X3 Unites het Nederlandse 3X3 team aanmoedigen. In de wetenschap dat het mogelijk is om vanaf een pleintje op straat het hoogste podium te bereiken. Net als de Nederlandse captain. Van de Bijlmer naar Parijs. From the streets to the top.