AMSTERDAM/AMSTELVEEN - Hockeyclub Amsterdam is verheugd om de komst van David Huussen aan te kondigen. De 23-jarige talentvolle, aanvallende middenvelder maakt de overstap van hoofdklasser Klein Zwitserland naar AH&BC.

David Huussen heeft al een indrukwekkende carrière opgebouwd. De Doetinchemse hockeyer begon zijn reis in de vierde klasse bij DHC Doetinchem en wist binnen twee jaar door te breken naar de top van Nederland. Bij Klein Zwitserland veroverde hij al snel een vaste plek in het eerste elftal en nu maakt hij dus de overstap naar Amsterdam. Bovendien heeft David al een WK en EK met Jong Oranje gespeeld en staat hij op de drempel van het grote Oranje met enkele interlands op zijn naam.

Huussen zelf is erg enthousiast over zijn transfer naar Amsterdam: "Dit is een geweldige stap voor mijn carrière. Na mijn fijne tijd bij Klein Zwitserland ben ik toe aan een nieuwe uitdaging en ik geloof sterk in de ambities van Amsterdam om de play-offs te halen en uiteindelijk landskampioen te worden. Ik kijk ernaar uit om bij te dragen aan deze doelen."

Joris Albers, lid van de Topsportcommissie bij AH&BC, benadrukt de perfecte match van Huussen met de club: "Wij zijn ontzettend blij met de komst van David. Hij is een fantastische speler. David heeft de potentie om op korte termijn een vaste waarde te worden in het Nederlands elftal; zijn talent en ambitie sluiten perfect aan bij onze toekomstvisie als club. Het is geweldig om David in ons team te verwelkomen."

De komst van Huussen naar Amsterdam onderstreept de ambitie van AH&BC om zich te blijven versterken met toptalent. Het bestuur en de staf van de club kijken uit naar zijn toevoeging aan het team.