AMSTERDAM - Chasity Grant maakt een transfer naar de Engelse Women's Super League. De 23-jarige rechtsbuiten van de Ajax Vrouwen gaat aan de slag bij Aston Villa. Grant had nog een contract tot medio 2025 bij Ajax.


Grant begon met voetballen bij sc Spaland in Schiedam en kwam na drie seizoenen ADO Den Haag in de zomer van 2020 naar Ajax. Grant maakte haar debuut voor de Amsterdammers op 6 september 2020 tegen FC Twente. Een klein anderhalf jaar later debuteerde Grant ook voor de Oranje Leeuwinnen, waarvan ze sindsdien deel uitmaakt. In totaal kwam ze in Amsterdamse dienst tot 120 wedstrijden en 33 goals.

De aanvaller veroverde met Ajax de nodige prijzen: onder meer een landstitel, twee KNVB Bekers en een Eredivisie Cup prijken op haar palmares. Afgelopen seizoen maakte ze met Ajax vooral indruk met een prachtige Europese campagne. Als eerste Nederlandse club ooit bereikten de Ajacieden de kwartfinale van de UEFA Women's Champions League.

Technisch Directeur Alex Kroes: "Natuurlijk is het een gemis voor het team om Chasity te zien vertrekken. Als één van de ervaren krachten in het elftal had ze een grote bijdrage aan het succes van de afgelopen jaren, zowel binnen als buiten het veld. Maar wij hebben als Ajax ook de ambitie uitgesproken om in het vrouwenvoetbal naast het winnen van prijzen ook speelsters op te leiden en te verkopen. Dat hoort bij Ajax. Daarom vervult deze recordtransfer voor Ajax Vrouwen mij ook met trots. Ik wens Chasity alle succes in Birmingham!"

Chasity Grant: "Het was een moeilijke keuze, zeker. Ik heb het bij Ajax erg naar mijn zin gehad en veel vrienden gemaakt. Maar ik vond dit het juiste moment om een stap te maken. De prijzen en de route in de UEFA Women's Champions League afgelopen seizoen waren mijn hoogtepunten bij Ajax. Ik ga alles missen hier."