Hoewel de uitslag anders doet vermoeden, stuiten de Tigers op stevige weerstand in het Nijmeegse Triavium. De Devils hebben een solide spelverdeler, waardoor het team goed is georganiseerd. Toch krijgt Amsterdam met snelle uitbraken, sterk samenspel en veel doelgerichtheid het overwicht in de wedstrijd. In de eerste periode loopt het team uit naar 0-6 voorsprong. Kort voor rust verschijnen ook de Devils in de boeken, 1-6. Terug op het ijs houdt Amsterdam de leiding, al loopt het doelsaldo minder snel op. Ook Nijmegen laat van zich horen.
De teams beginnen met 2-8 aan de derde periode, de Tigers luiden tweemaal en de Devils een keer de gong. De wedstrijd, waarin de teams veel respect voor elkaar toonden, eindigt met 3-10. De Devils toonden veerkracht en samenwerking, de Tigers draaiden op hun snelheid en ervaring.
Para ijshockey of sledgehockey is een vorm van ijshockey op een prikslee. De meeste regels in het spel komen overeen met die van ijshockey. De sport ontstond in Zweden. In 1969 is het eerste internationale toernooi tussen Engeland, Noorwegen en Zweden. Tegenwoordig zijn er wereldkampioenschappen voor de A- en B-landen. Hoewel sledgehockey bij de paralympische winterspelen in 1976 al een demonstratiesport is, wordt het pas in 1994 een paralympische wintersport. Najaar 1996 beginnen de Amsterdam Huskies in de Jaap Edenhal aan hun eerste seizoen. Dordrecht krijgt later ook een eigen para-ijshockeyteam, Nijmegen volgt in 2022.
Sinds oktober dit jaar vallen alle activiteiten, de organisatie en de competitie van sledgehockey onder IJshockey Nederland. Dit is een belangrijke stap in de verdere breedtesportontwikkeling en promotie van de sport.