AMSTERDAM - Op zaterdag 19 oktober barst het wandelfeest los in Amsterdam. De 10e editie van de Amsterdam City Walk trekt naar verwachting 13.000 deelnemers naar de hoofdstad. Verspreid over drie locaties in de hoofdstad beginnen de wandelaars aan hun Amsterdam Experience van 10, 14, 17, 20, 26 of 33 km. Het wandelevenement is een echte Amsterdam Experience en laat de deelnemers de stad beleven door te kijken, te luisteren en te proeven.


Ruim een maand voordat het eerste startschot klinkt staan er al meer dan 9.000 wandelaars ingeschreven voor de Amsterdam City Walk. De deelnemers komen uit 19 landen. Onder meer wandelaars uit Duitsland, Engeland en de Verenigde Staten, maar ook deelnemers uit Aruba, Brazilië, Denemarken en Japan staan in de Nederlandse hoofdstad aan de start.

Het internationale deelnemersveld is bij de Amsterdam City Walk altijd relatief groot omdat veel deelnemers aan de TCS Amsterdam Marathon, die zondag 20 oktober op het programma staat, op zaterdag alvast rustig wandelend de stad willen ontdekken.

Verborgen parels en beroemde iconen
Onderweg maken de wandelaars kennis met de stad. Langs verborgen parels in sfeervolle volkswijken en wereldberoemde Amsterdamse iconen leggen zij hun kilometers af. Om te zorgen dat de gekozen afstand moeiteloos gewandeld kan worden, zorgt de organisatie onderweg regelmatig voor iets lekkers. Bij de verzorgingsposten krijgen de deelnemers typische lekkernijen uit de hoofdstad uitgedeeld. Ook mag het unieke entertainment in de vorm van gezellige Amsterdamse koren en volkszangers niet ontbreken bij deze feestelijke jubileumeditie.

Een limited edition bier
Speciaal voor de 10e editie heeft de organisatie van de Amsterdam City Walk in samenwerking met brouwerij Two Chefs Brewing een limited edition Finish Line bier gemaakt. Dit traditioneel Belgische blond heeft dankzij de toegevoegde zeezoutmineralen verhoogde isotone eigenschappen om de hydratatie te verhogen na het wandelen. Het is niet alleen een functioneel biertje, maar bovenal erg lekker. Het bier is voor wandelaars en andere liefhebbers verkrijgbaar via de website of op zaterdag 19 oktober bij de finish op het Stadionplein.

Samen wandelen voor het behoud van de stad
Ook dit jaar is Stadsherstel Amsterdam als goed doel verbonden aan de Amsterdam City Walk. Stadsherstel redt monumenten en panden in Amsterdam door ze te restaureren en een nieuwe bestemming te geven. In de voorbije jaren hebben deelnemers aan de Amsterdam City Walk met hun vrijwillige donaties bijgedragen aan de restauraties van onder meer de Haarlemmerpoort, Hollandsche Manege en Oosterkerk. Deelnemers aan de 10e editie van de Amsterdam City Walk komen deze drie Amsterdamse iconen, en nog veel meer door Stadsherstel gerestaureerde monumentale gebouwen, langs de routes tegen.

Zorg dat je het wandelfeest niet mist
Wandel jij op zaterdag 19 oktober samen met je wandelvrienden en -vriendinnen langs de mooiste plekken van Amsterdam? Kies je favoriete afstand van 10, 14, 17, 20, 26 of 33 km en ontdek de verborgen parels en wereldberoemde highlights die onze hoofdstad rijk is. Inschrijven is t/m maandag 7 oktober mogelijk via www.amsterdamcitywalk.nl.