AMSTERDAM - Ajax heeft als eerste Nederlandse ploeg in de groepsfase van de Champions League Women direct voor een daverende verrassing gezord door de Franse topclub Paris Saint Germain met 2-0 te verslaan. Beide doelpunten vielen voor de rust in de Johan Cruijff Arena.

De tweevoudig verliezend finalist werd vooraf opnieuw als een van de favorieten voor de eindzege gezien. PSG begon ook beter, maar dwong niets af. Na een half uur kroop Ajax uit zijn schulp en opende Tiny Hoekstra vanuit een lastige hoek de score.Vlak voor de rust werd het zelfs 2-0. Na een overtreding op Ashleigh Weerden schoot Sherida Spitse vanaf de stip feilloos binnen.

Na rust kreeg Ajax ook nog kansen op een derde treffer en zelfs tijdens het slotoffensief van de Franse ploeg, die aanvallend keepster Regina van Eijk nauwelijks konden verrassen, zorgde de thuisploeg voor het meeste gevaar. Zodoende sleepte de ploeg van trainer.coach Suzanne Bakker de terechte zege over de streep.

Door de overwinning is Ajax zelfs koploper anagezien het andere duel in de poule tussen Bayern München en AS Roma op een gelijkspel eindigde (2-2).

Ajax - Paris S.G. 2-0 (2-0)
34. Tiny Hoekstra 1-0
45. Sherida Spitse (pen.) 2-0