AMSTERDAM - Ajax zit morgen in de koker bij de loting van de Europa League. De Amsterdammers hadden net als een week eerder in Polen niet al te veel moeite met Jagiellonia Bialystok. Na een 1-4 uitzege volgde een 3-0 overwinning in de Johan Cruijff Arena.

Met de nieuwste aankop Wout Weghorst als toeschouwer op de tribune was het al snel duidelijk dat Ajax weinig te duchten had van de Poolse kampioen. Toen de sterk spelende Kian Fitz-Jim kort voor rust na een mooie combinatie met Bergwijn de score opende was het verzet van de gasten helemaal gebroken.

Ajax kon freewheelend de tweede helft spelen en deed dat ook. In de 64e minuut kon Kenneth Taylor scoren op aangeven van Brian Brobbey en een paar minuten later was het andersom met ditmaal Brobbey als afmaker. Traoré raakte vervolgens nog de paal en trainer Farioli liet de 16-jarige Jorthy Mokio en de van Juventus overgekomen Daniele Rugali hun debuut maken.