BRONDBY - De vrouwen van Ajax hebben, zei het met de nodige moeite, een eerste stapje gezet richting de groepsfase van de Champions League. In Denemarken won men na verlenging van het Oekraïense FC Kolos Kovalivka (4-1).

Na de harde nederlaag in de Supercup tegen FC Twente van afgelopen zaterdag (6-1) was de Amsterdamse ploeg in Brøndby nog duidelijk niet bij de les en FC Kolos nam na 26 minuten een voorsprong via Violeta Tian die keepster Regina van Eijk wist te verschalken.

Nadien heeft Ajax wel het meeste balbezit en in de tweede helft gaat het tempo ook een tandje omhoog wat uiteindelijk in de 65e minuut resulteert in de gelijkmaker. Tiny Hoekstra kan vrijstaand inkoppen. Ajax krijgt nog een flink aantal kansen, met name via Danique Noordman, maar het lukt niet om het duel in de reguliere speeltijd te beslissen.

Dat gebeurt uiteindelijk wel in de verlenging als Lotte Keukelaar een sterke individuele actie weet af te ronden. FC Kolos moet nu komen en dat geeft Ajax nog meer ruimte waar nu wel goed mee wordt omgegaan. Via treffers van Danique Noordman en Quinty Sabajo eindigt het uiteindeljk in 4-1.

Ajax komt komende zaterdag weer in actie tegen de winnaar van Brøndby-Fiorentina die elkaar vanavond nog treffen. Mocht Ajax dan ook winnen dan gaat het naar de tweede voorronde alwaar men zich in twee duels kan plaatsen voor de groepsfase.