AMSTERDAM - De vrouwen van Ajax zijn zondag goed begonnen aan het nieuwe seizoen in de Eredivisie door PEC Zwolle met 5-1 te kloppen.

Het was voor de Amsterdammers een welkome opsteker na een teleurstellend begin van het seizoen in zowel de Supercup-finale als in Europees verband. Ajax kwam op De Toekomst nog vroeg op achterstand. PEC Zwolle scoorde na een kwartier spelen via Hanna Huizenga, maar Ajax had een razendsnel antwoord. Tiny Hoekstra krulde twee minuten later op fraaie wijze de gelijkmaker binnen.In de 23e minuut was het opnieuw raak voor Ajax toen Danique Tolhoek een rebound binnentikte.

Nadat Lily Yohannes tien minuten na rust met een knap schot de 3-1 had gemaakt, was de wedstrijd feitelijk gespeeld. Een tweede treffer van Tolhoek en een gelukkige goal van Nadine Noordam zorgden uiteindelijk voor een 5-1-eindstand.