AMSTERDAM - Ajax en Dies Janse hebben overeenstemming bereikt over een nieuw contract. De nieuwe verbintenis van de 18-jarige verdediger loopt van 1 juli 2024 tot en met 30 juni 2028, met een optie tot verlenging met nog een jaar. Zijn oude contract liep tot medio 2026.

Dies Janse werd op 17 januari 2006 geboren in Goes en maakte in 2020 de overstap van de jeugdopleiding van Sparta naar die van Ajax. Op 25 augustus 2023 maakte Janse zijn debuut in het betaalde voetbal tijdens de uitwedstrijd van Jong Ajax tegen Cambuur (4-2). Hij speelde tot nu toe twaalf wedstrijden voor de beloften, waarin hij één keer scoorde.

Technisch directeur Alex Kroes: “We zijn heel blij dat Dies verlengd heeft. Hij is een speler die alle voorwaarden in zich heeft om Ajax 1 te halen. Zijn huidige contract liep tot medio 2026, maar gezien zijn prestaties hebben we hem nu al een nieuw contract aangeboden. Dat heeft hij zelf afgedwongen. Hij is op dit moment bezig aan een hele goede voorbereiding met de A-selectie en wij zien voor hem een hele mooie toekomst bij ons weggelegd.”