BIALYSTOK - Ajax is hard op weg naar de groepsfase van de Europa League nadat men het eerste duel in het tweeluik tegen de Poolse kampioen Jagielonia Bialystok met ruim verschil wist te winnen: 1-4. Chuba Akpom nam drie goals voor zijn rekening. De return is over een week in de Johan Cruijff Arena.

Diéguez zette de Poolse kampioen binnen vijf minuten op voorsprong. De Spanjaard tikte een rebound binnen na een redding van Pasveer. Ajax-trainer Farioli,die zijn basiself weer flink had omgegooid zag dat zijn ploeg het duel snel wist te kantelen. Akpom rondde goed af na een mooie voorzet van Berghuis en de bedrijvige Godts zette Ajax met het hoofd op voorsprong.

Ook in de tweede helft kreeg Ajax volop kansen. Spits Akpom maakte zijn tweede van de avond in de rebound en een derde vanaf de strafschopstip. Op zijn beurt miste Godts nog wel een strafschop.