AMSTERDAM - Ajax heeft zich op het nippertje weten te plaatsen voor de play-offs van de Europa League. In de Johan Cruijff Arena verloren de Amsterdammers met 0-1 van Panathinaikos waarmee de stand over twee wedstrijden in evenwicht was. De beslissing viel na een mega-lange strafschoppenserie waarin Pasveer er vijf stopte en Gaaei de 34e(!) penalty tegen de touwen schoot.

Na een lastig eerste kwartier nam Ajax het initiatief en creëerde het legio kansen. Berghuis raakte de lat en Akpom was keer op keer gevaarlijk, maar vond steeds doelman Dragowski op zijn weg.

Na rust droogden de Amsterdamse kansen op, al raakte invaller Godts nog hard de paal. Achterin rommelde het soms flink en in de slotfase maakte Tetê de 0-1. In de verlenging was Panathinaikos beter, maar viel er geen beslissing. Die kwam er wel na de lange serie van 34 strafschoppen.

In de play-offs treft Ajax nu het Poolse Jagiellonia Białystok.