AMSTERDAM - Ajax heeft overeenstemming bereikt met Bo van Egmond en PEC Zwolle over de overgang van de aanvaller naar de Ajax Vrouwen. Van Egmond tekent een driejarig contract in Amsterdam tot en met 30 juni 2027.


Van Egmond (Putten, 13 november 2006) maakte op 20 november 2022 haar debuut in de Azerion Vrouwen Eredivisie bij PEC Zwolle. Afgelopen seizoen was de spits in 22 wedstrijden goed voor acht doelpunten. Ze is momenteel onderdeel van de Oranje O20-selectie, waarmee ze het WK in Colombia speelt.

Manager Vrouwenvoetbal Daphne Koster: "Bo is een creatieve aanvaller met een uitstekend oog voor het spel, die zowel in staat is anderen goed in stelling te brengen als zelf doelgericht en trefzeker te zijn. In relatief korte tijd heeft Bo zich ontwikkeld tot een volwaardige speelster op Vrouwen Eredivisie-niveau. Wij zijn ervan overtuigd dat Ajax voor haar de perfecte omgeving en het juiste podium biedt om de volgende stap in haar ontwikkeling te zetten. De staf kijkt er dan ook naar uit om Bo, na het WK O20, aan de selectie toe te voegen."