AMSTERDAM - Ajax en Al-Ittihad hebben overeenstemming bereikt over de overgang van Steven Bergwijn. De vleugelspits stond nog tot en met 30 juni 2027 onder contract bij Ajax. Ajax ontvangt van de club uit Saudi-Arabië een vaste transfersom van ruim EUR 21 miljoen.


Bergwijn werd op 8 oktober 1997 geboren in Amsterdam en kwam in de zomer van 2022 over van het Engelse Tottenham Hotspur. Op 31 juli 2022 maakte hij zijn debuut in het eerste elftal bij de wedstrijd Ajax – PSV (3-5), om de Johan Cruijff Schaal. De international, die eerder in de jeugdopleiding van Ajax uitkwam, speelde 80 officiële wedstrijden in het eerste elftal en maakte daarin 29 doelpunten.

Technisch directeur Alex Kroes: “Steven en Ajax hebben er samen geen geheim van gemaakt dat als er een goed bod zou komen vanuit het buitenland, hij de stap zou zetten. Dat is nu op de valreep het geval en dit geeft de club de nodige financiële ruimte om, hopelijk op de korte termijn, nog een gewenste vervanger binnen te kunnen halen. We hebben onze captain van afgelopen seizoen veel succes gewenst bij het vervolg van zijn carrière.”