AMSTERDAM - Ajax, Burnley FC en Wout Weghorst hebben overeenstemming bereikt over de transfer van de spits naar Ajax. De 32-jarige international tekende een contract dat direct ingaat en loopt tot en met 30 juni 2026.


Weghorst werd op 7 augustus 1992 geboren in Borne en maakte zijn profdebuut bij FC Emmen, de club waar hij tussen 2012 en 2014 speelde. In de jaren daarna kwam hij uit voor Heracles Almelo en AZ, voordat hij in 2018 naar VfL Wolfsburg vertrok. Sinds 2022 stond Weghorst onder contract bij Burnley FC. Tijdens zijn periode bij de Engelse club speelde hij op huurbasis ook voor Besiktas, Manchester United en TSG Hoffenheim. De centrumspits maakte in 2018 zijn debuut in het Nederlands elftal en kwam sindsdien 39 keer in actie voor Oranje.

Technisch directeur Alex Kroes: ''Wout staat voor absolute topsportbeleving en dat vinden wij enorm belangrijk bij Ajax. Hij is een veelscorende spits die het iedere tegenstander continu lastig maakt. Er komen veel wedstrijden aan de komende maanden, dus we zijn blij dat Wout ons komt versterken.''