AMSTERDAM - Ajax heeft Luca Messori gecontracteerd. De middenvelder annex aanvaller zette zijn handtekening onder een overeenkomst voor drie seizoenen, tot en met 30 juni 2027. Het betreft het eerste contract voor de 16-jarige jeugdspeler.


Messori (Modena, Italië, 25 oktober 2007) kwam op zijn zesde in de jeugdopleiding van Ajax terecht, maar keerde op 12-jarige leeftijd terug naar partnerclub BFC Bussum. Op 15-jarige leeftijd maakte hij zijn rentree bij Ajax. Messori won afgelopen seizoen met Ajax O17 de Future Cup en maakte op 10 mei 2024 zijn debuut in het betaalde voetbal tijdens de wedstrijd Jong Ajax – Jong AZ (1-4). Messori kwam tot dusver één keer in actie voor de beloften en maakt dit seizoen deel uit van de selectie van Ajax O19.

Directeur Voetbal Marijn Beuker: ‘‘We zijn blij dat Luca zijn eerste contract bij Ajax heeft getekend. Hij is een intelligente speler, die op meerdere posities uit de voeten kan. Dat heeft hij afgelopen seizoen veelvuldig laten zien. We zien voor hem een mooie toekomst weggelegd bij ons.’’