AMSTERDAM - Drie bruggen verbouwen is niet niets, maar het kan en moet gebeurenop de Vijzelstraat in Amsterdam. Maar een ongeval zit in een klein hoekje.
Overdag staan er handhavers, maar niet altijd kunnen ze steunen: Vandaag werd een fietser in volle vaart aangereden hoek Keizergracht/Vijzelstraat door een brommer/scooter van een ‘afleverbedrijf’. Dat kan gebeuren; naar, maar mogelijk, wat niet kan is: dat de bromfietser/scooterberijder door is gereden…en zonder omkijken een medemens liet liggen! Omstanders deden wat hoort: helpen!
In Nederland is het strafbaar na een ongeval door te rijden(zie het wetboek Wegenverkeers-wet, artikel 7) en zeker als er een slachtoffer is. Wie ook de schuldige is. Toch gebeurt dit op het platteland en in de stad. Jammer is dat de politie een aanrijding met slachtoffer, met getuigen in de hoofdstad van Amsterdam, vol met camera’s, “zeker niet zal opsporen” zeggen de Verkeersgroepen Amsterdam.
In dit geval is het slachtoffer met 2 pijnlijke ellenbogen, een hoofdwond, hoofdpijn, een fiets met problemen, een pak dat aangetast is geworden, naast afzeggen van een leuke 2 geplande feestdagen met zijn partner, er ‘goed’ van afgekomen.
Getuigen die op dinsdag 11 augustus 2020 rond 18.00uur dit ongeval hebben gezien worden verzocht zich te melden bij de Amsterdamse politie.
Zonder over schade te praten; begint bestrijden van criminaliteit niet bij het aanpakken van kleine criminaliteit; doorrijden na ongeval(Wegenverkeerswet artikel 7)? Uit cijfers van het Waarborgfonds blijkt dat het drie keer per dag gebeurt dat bijvoorbeeld een automobilist doorrijdt na een ongeval waarbij personen betrokken zijn. Als mensen zich binnen 12 uur melden zal de rechter anders oordelen…
Welke straf staat er op doorrijden na een ongeluk? Er kan een boete worden opgelegd tot 8100 euro of een gevangenisstraf tot drie maanden.