AMSTERDAM - Urban Winery Chateau Amsterdam, het innovatieve wijnhuis in Amsterdam-Noord dat Europese druiven naar onze hoofdstad stad brengt, wordt steeds beter verkrijgbaar. Sinds kort zijn de Chateau Amsterdam Sauvignon Blanc (met druiven uit Spanje en Frankrijk) en de Tempranillo - Nero d’Avola (uit Spanje en Italië) namelijk in de schappen van Albert Heijn te vinden. Maar niet alleen op het land wint het wijnmerk steeds meer terrein, ook in de lucht drink je nu Chateau Amsterdam. Zo geniet je van de Chateau Amsterdam KLM-blend in de Business Class van KLM: gemaakt van Franse Pinot Noir, Mourvèdre en Italiaanse Sangiovese.

Amsterdamse wijn bij Albert Heijn en KLM


Chateau Amsterdam is de eerste Urban Winery van Nederland én de grootste van Europa. Chateau Amsterdam is bekend om het produceren van wijnen in de hoofdstad zelf, door middel van het importeren van druiven vanuit heel Europa. Voor beide outlets is gekeken naar welke wijnen het beste passen bij de doelgroep. Chateau Amsterdam produceert namelijk 3 wijnlijnen in verschillende prijsklassen: Vaders, Zonen en Kleinzonen.

Remy Harrewijn, oprichter: “Na jaren van pionieren, leren en investeren zijn we heel erg trots met deze klinkende namen als nieuwe partners. Onze wijnen zijn “not your regular Chardonnay” maar allemaal bijzonder combinaties van druiven en productieprocessen. We merken dat als mensen zich realiseren dat de wijnen hier in Amsterdam gemaakt worden, ze meteen anders gaan proeven en beoordelen. Gelukkig ontvangen we steeds meer mensen uit het hele land in Amsterdam-Noord voor rondleidingen, proeverijen en diner voor individuen en groepen."

De Vaders, Zonen en Kleinzonen van de wijn


De ‘Vaders’ vertegenwoordigen de premiumlijn. Deze wijnen zijn vaak klassiek en op eikenhout gerijpt, gemaakt van de beste druiven die Europa te bieden heeft. Voor KLM heeft Chateau Amsterdam dan ook een speciale, volle en fruitige blend gecreëerd van traditionele Franse en Italiaanse druiven.

De moderne wijnen van Chateau Amsterdam staan bekend als de ‘Zonen’, deze lijn staat in het teken van experimenteren en breken met de gevestigde orde. Hieruit ontstaan bijvoorbeeld mousserende natuurwijnen (Pet Nat) en cuvées met druiven uit verschillende streken en landen die elkaar anders nooit ontmoeten, zoals een Corvina uit Veneto (IT) en een Cabernet Franc uit de Loire (FR).

In de schappen van Albert Heijn staan twee frisse, lichte en 100% biologische wijnen die behoren tot de ‘Kleinzonen’. De Kleinzonen zijn de allemansvrienden en zijn speciaal voor de retail ontwikkeld in samenwerking met partners uit Europa.

Chateau Amsterdam Sauvignon Blanc (Spanje, Frankrijk) verkrijgbaar bij Albert Heijn voor €5,99

Tempranillo & Nero d’ Avola (Spanje, Italië) verkrijgbaar bij Albert Heijn voor €5,99

Over Chateau Amsterdam
Chateau Amsterdam is gestart door vader en zoon, Jos en Remy Harrewijn. Chateau Amsterdam is een pionier in stedelijke wijnproductie. Het wijnhuis werkt samen met wijnboeren uit heel Europa door druiven te importeren om diverse druivenrassen, landen en stijlen samen te brengen onder één dak in Amsterdam in verschillende wijnen. Deze unieke aanpak maakt het mogelijk om te innoveren en te experimenteren met nieuwe smaken en ervaringen. Chateau Amsterdam beschikt over stalen tanks, een laboratorium, amfora, betonnen tanks en houten vaten, waardoor zij een breed scala aan stijlen en technieken kunnen toepassen. Wijnliefhebbers kunnen van dichtbij het proces van wijnmaken beleven, zonder hiervoor naar wijngebieden in Europa af te reizen. De wijnen van Chateau Amsterdam halen gemiddeld een 8.5 bij Harold Hamersma, maar afzonderlijke SKU’s vielen ook al in de prijzen bij Decanter met o.a. 91 punten, Global Riesling en Merlot masters en de Berliner Wine Trophy (meermaals goud).

Voor meer informatie en de evenementenagenda van Chateau Amsterdam bezoek chateau.amsterdam.

Master of Wine Cees van Casteren proefde onlangs enkele wijnen van Chateau Amsterdam en schreef hierover in HP de Tijd: “De puristen onder ons zullen er wellicht van in hun glas spuwen, maar dat is precies wat Chateau Amsterdam doet. Deze ‘urban winery’ aan de overkant van het IJ blendt niet zomaar regionale druivenrassen maar doet dit pan-Europees! De blend ‘On Cloud Nine’ en staat momenteel in de World Business Class van onze vaderlandse luchtvaartmaatschappij. Hetgeen ook iets zegt over de kwaliteit die ze in Amsterdam maken van de druiven uit Europese wijngebieden die in koeltrucks direct van de wijngaard naar de wijnkelder in Amsterdam-Noord worden getransporteerd.