"We organiseren regelmatig thema-avonden en werken dan ook samen met verschillende partners" vertelt eigenares Saskia. "Deze avond werken we samen het Wijnhuis aan de Koninginneweg. Zij kiezen de passende wijnen bij de vers gemaakte empanada's."
Na het bestellen van de empanada's kom de Duitse wijnboer Augustin bij de tafels om toelichting te geven welke wijn bij de smaken van het empanda's past. "Ik ben een Argentijn die in Duitsland wijn verbouwt. Nu kan ik hier Amsterdam mijn wijnen bij de Argentijnse empanada's uitzoeken. Hoe leuk is dat?"
De Catuabar opende vorig december de deuren. Chef Gui uit Brazilië, werkte in enkele van de beste restaurants ter wereld. Daarnaast ontwikkelde hij zijn vaardigheden in Londen een paar jaar voordat hij naar Amsterdam kwam. "Gui maakt heerlijke smaakvolle gerechten zoals Dadinho Tapioca en Cassava Fries zijn mijn favoriet" zegt bezoeker Christa. "En probeer ook eens de Pork Belly of de heerlijke verse tonijn."
Alex, ook uit Brazilië, ontwikkelde de speciale cocktails voor de Catuabar. Hij deelde vergelijkbare ervaringen als Gui toen hij voor de Alex Atala Group werkte, dit is waar ze elkaar ontmoetten en hun vriendschap ontstond en nu bezitten ze samen hun restaurant/cocktailbar in Amsterdam Oost samen met Saskia.
De restaurantmanager Saskia uit Zuid-Afrika werkt al jaren in de horeca. "Ik ben een echte allrounder en wil het iedereen naar z'n zin maken met mijn gastvrije karakter" zegt Saskia. "We organiseren af en toe wijncombinaties en proeverijen, houd onze evenementenpagina en sociale mediakanalen in de gaten voor de laatste update en mis niets."
Komend weekend organiseert de Catuabar een Zuid-Afrikaanse avond samen met de Cape Town Social Club. Het is een laagdrempelige evenement waar iedereen welkom is.
Medewerker Micky vertelt over de special cocktails die Alex ontwikkelde. "Hij tovert een cocktail om tot een complete smaakervaring. De vijf speciaal ontworpen 'Signature Cocktails' zijn uniek voor Catuabar, met smaken die de Amsterdammers alleen hier kunnen ervaren" aldus Micky. "Combineer ze met een van onze gerechten of onze speciale desserts en ervaar de echte Catuabar-ervaring." De Catuabar is een internationale aanwinst voor de horeca van Amsterdam.
De Catuabar is gevestigd aan de Andreas Bonnstraat 40 H
Zie ook www.catuabar.nl