AMSTERDAM - Aan de Hogeweg in Amsterdam-Oost bevindt zich Slagerij in 't Veld, een begrip in de buurt. Ronald en Natasja runnen de slagerij al dertien jaar samen. Veel vaste klanten stappen niet alleen binnen voor het vlees, maar ook voor een praatje. De slagerij vervult een buurthuisfunctie, waar mensen elkaar ontmoeten en het laatste nieuws uitwisselen.
De focus ligt op Hollands vlees van hoge kwaliteit. Dieren krijgen een duurzaam en goed leven, wat resulteert in mals en smaakvol vlees. Ambacht staat centraal: pekelvlees, ontbijtspek en rauwe hammetjes ontstaan in eigen keuken. Filet, rosbief en verschillende soorten ham behoren o.a. tot de favorieten van de buurt. 'De band met de klanten is sterk en de Hogeweg voelt als een echte dorpsstraat' vertelt Natasja.
Kant-en-klaarmaaltijden krijgen extra aandacht, altijd vers bereid. Stamppotten vinden vooral in de winter gretig aftrek, terwijl in de zomer de vraag naar pasta's en barbecuevlees toeneemt. Hoewel de coronaperiode invloed had op de barbecueverkoop, blijft de liefde voor ambachtelijk vlees groot.
Ook soepen en verse eieren maken deel uit van het assortiment. 'Lasagne behoort volgens mij tot de favorieten van klanten die geen zin hebben om te koken', vertelt een vast klant Rob. 'Vanavond moet ik sporten en dan haal ik elke week even een verse maaltijd. In het weekend haalt mijn vriendin vaak heerlijke biefstukken.'
Ronald en Natasja wonen samen in Vinkeveen, maar hun hart ligt in Amsterdam-Oost. In de winkel prijken prijzen voor koeien, behaald in samenwerking met een corporatie van tien slagerijen. Gezamenlijk selecteren zij koeien, die op beurzen gekeurd worden. De goede gezondheid en het welzijn van de dieren leveren regelmatig onderscheidingen op.
Klanttevredenheid staat hoog in het vaandel. Bezoekers prijzen niet alleen de kwaliteit van het vlees, maar ook de netheid van de winkel. Bezoeker Annemarie komt bijna dagelijks in de winkel. 'Wat mijn opvalt, is dat de winkel er altijd zo schoon uitziet, dat vind ik belangrijk' aldus de vaste klant. Slager Ronald houdt zijn producten graag in eigen hand. 'Al ons vlees worden ambachtelijk bereid, met minimale toevoegingen', vertelt de slager. 'We voegen alleen iets toe wat de houdbaarheid verbetert.'