Dankzij de zes verschillende afstanden is het evenement geschikt voor ieder wandelniveau. De 10 km-wandelaars starten vanaf het bekende Rembrandtplein in het hart van de stad. Een paar kilometer verderop, om de hoek van het Westerpark en in de buurt van Station Sloterdijk, beginnen de deelnemers van de 14 km aan hun Amsterdam Experience. De atletiekbaan in het iconische Olympisch Stadion is het decor van de start voor de wandelaars van de 17, 20, 26 en 33 km.
Volop verzorging en Amsterdamse gezelligheid
Onderweg zorgt de organisatie voor entertainment in de vorm van gezellige Amsterdamse koren en volkszangers en bij de verzorgingsposten krijgen de deelnemers typische lekkernijen uit de hoofdstad uitgedeeld. Deze posten zijn in of bij bekende plekken, zoals het Sarphatipark, de Haarlemmerpoort en de Amstelkerk. Nieuw tijdens de 9e editie is dat ook in de veelbezongen Westerkerk een verzorgingspost wordt ingericht.De routes van de Amsterdam City Walk lopen, zoals de naam misschien doet vermoeden, niet alleen door het stadscentrum. De wandelaars ontdekken ook de kronkelende paden door het in herfstkleuren gehulde Amsterdamse Bos, de Tuinen van het Westerpark en de bekende stadsparken als het Amstelpark, Oosterpark en het Vondelpark.
De finish voor alle deelnemers is op het Stadionplein, voor de deur van het Olympisch Stadion. Hier barst het wandelfeestje 's middags echt los en zingen alle wandelaars met een medaille om hun nek mee met de Amsterdamse hits.
Wandelen voor het behoud van monumenten
Ook dit jaar is Stadsherstel Amsterdam als goed doel verbonden aan de Amsterdam City Walk. Stadsherstel redt monumenten en panden in Amsterdam door ze te restaureren en een nieuwe bestemming te geven. In de voorbije jaren hebben deelnemers aan de Amsterdam City Walk met hun vrijwillige donaties bijgedragen aan de restauraties van de Haarlemmerpoort, Molen de Gooyer en de Oosterkerk.De vrijwillige donaties zullen dit jaar gebruikt worden voor het behoud van de eeuwenoude Molen de Bloem aan de Haarlemmerweg, die al in 1768 op de stadsmuur geplaatst werd. De Bloem is een van de twee laatst overgebleven molens van de stadsmuur. De andere molen is de eerdergenoemde Molen de Gooyer, die ook in het beheer van Stadsherstel is. Dankzij de inzet van Stadsherstel Amsterdam kunnen de deelnemers ook in de komende jaren blijven genieten van de mooiste monumenten en beeldbepalende panden die Amsterdam rijk is.
Verschillende afstanden voor ieder wandelniveau
Wandel jij op zaterdag 14 oktober samen met je wandelvrienden en -vriendinnen langs de mooiste plekken van Amsterdam? Kies je favoriete afstand van 10, 14, 17, 20, 26 of 33 km en ontdek de verborgen parels en wereldberoemde highlights die onze hoofdstad rijk is. Inschrijven is t/m maandag 2 oktober mogelijk via www.amsterdamcitywalk.nl.