Wethouder Melanie van der Horst (Openbare ruimte en Groen): “Met de schaarse ruimte die we hebben in de stad is het belangrijk dat er voldoende groene plekken zijn waar Amsterdammers gebruik van kunnen maken. Juist ook de mensen die geen eigen tuin hebben. Daarom investeren we de komende jaren extra in parken en natuurgebieden in de stad.”
Verschillende investeringen
- In natuurgebied de Oeverlanden komen duizend ‘dierenwoningen’. In de ruige natuur van de Oeverlanden wonen de nachtegaal, ijsvogel, ringslang, en verschillende vlinders, bijen en sluip- en graafwespen. Waar in de stad minder plek is voor deze dieren om te wonen, bieden deze dierenwoningen een nieuw thuis. Ook komen hier een drijvend vogeleiland voor visdieven, zodat zij een meer natuurlijke broedplaats krijgen.
- Steeds meer mensen wonen in West en maken gebruik van het groene Erasmuspark. Om de impact daarvan op de natuur in het park te beperken wordt er geld vrijgemaakt om de natuur te versterken én voldoende plek te bieden aan bezoekers.
- In LaBGreen De Bretten wordt de biodiversiteit verrijkt door nieuwe bloemrijke kruidenmengsels te planten. Ook worden er wandelroutes uitgebreid met nieuwe paden en vlonders. Zo wordt het gebied beter toegankelijk.
- Van het Amstelpark tot het Amsterdamse Bos worden de ecologische verbindingen verbeterd. De doorgang van dieren onder de Buitenveldertselaan wordt opgeknapt. Daarnaast worden de groenstroken langs de Van Heenvlietlaan verbreed en de rijbaan versmald, om de parken dichterbij elkaar te brengen. Ook worden extra bomen, hagen en planten neergezet.
53 miljoen euro extra voor grote groenprojecten