AMSTERDAM - AFC heeft zaterdag een soevereine zege weten te behalen op ACV. Op Sportpark Goed genoeg beslisten de Amsterdammers het duel na rust.

In de eerste helft waren beide ploegen nog redelijk aan elkaar gewaagd. ACV kreeg kansen via Quispel en Huser waar bij AFC het geluk ontbrak bij Soufiane Hetli, die de paal raakte, en Noa Benninga die tot tweemaal toe doelman Jagt fraai zag redden op een afstandsschot.

Na de rust was AFC duidelijk de bovenliggende partij en het was Hetli die profiteerde van een fout in de opbouw bij de ploeg uit Assen en de 1-0 liet aantekenen. Met een knappe individuele actie wist Splinter de Mooij die score te verdubbelen en in de blessuretijd besloot verdediger Tim Linthorst zich met de anaval te bemoeien om van dichtbij de eindstand op 3-0 te bepalen.