HEEMSTEDE - Koninklijke HFC is na vijf speeldagen in de tweede divisie nog altijd gedeeld koploper en dat is eigenlijk een wonder na de wedstrijd tegen AFC. Op het veld van RCH hielpen de Amsterdammers een handvol kansen om zeep, waarna de Haarlemmers wel toesloegen: 1-0.

Drie kwartier lang was AFC oppermachtig in Heemstede, maar de gigantische kansen die men kreeg waren niet besteed aan Splinter de Mooij, Matthijs Jesse en Milan Eliasar. Terwijl AFC-doelman Gijs van Zetten de eerste helft nauwelijks iets te doen had, werd hij kort na rust wel geklopt. Een lange bal van achteruit werd handig gecontroleerd door Cas Dijkstra die daarna doeltreffend uithaalde.

AFC probeerde daarna nog van alles, ondermeer met een vlammend schot van Milan Klopper, maar net als in de voorgaande wedstrijden hield keeper Mitchel Michaelis de nul. Wel eindigden de Haarlemmers het duel met negen man door twee rode kaarten in de slotfase voor Xander van den Berg en Dico Jap Tjong.

In de stand deelt Koninklijke HFC de kopposite met Rijnsbrugse Boys. Beide ploegen hebben dertien punten uit vijf wedstrijden. AFC staat gedeeld vierde met tien behaalde punten.