AMSTERDAM - AFC is op één punt gekomen van koploper Rijnsburgse Boys na een eclatante overwinning op Scheveningen. Op Sportpark Goed Genoeg werd het maar liefst 5-0 voor de Amsterdammers.

Na een kleine tien minuten sneed AFC al als een mes door de boter door de Scheveningse defensie met Milan Klopper als afmaker. Voormalig prof Tom Beugelsdijk hielp AFC verder op weg door op de middellijn een onnodig harde overtreding te maken. De verdedigre kreeg direct rood en vervolgens was het voar AFC een koud kunstje om de wedstrijd te beslissen. Splinter de Mooij bepaalde met zijn zesde treffer van het seizoen de ruststand op 2-0.

Na de rust ging AFC vrolijk verder en maakte Milan Klopper, op aangeven van Van Weerdenburg, zijn tweede goal. Bij Scheveningen had inmiddels ook coach John Blok de rode kaart gezien. In de slotfase liep de score nog verder op. Aanvoeder Milan Hoek kon van dichtbij intikken en het slotakkoord was voor invaller Matthijs Jesse met de 5-0.