De waterbegrafenis in Scandinavië
Hoewel water in veel verschillende culturen een belangrijke rol speelt in de rituelen voor de doden, heeft water vooral in Scandinavische landen een speciale plaats ingenomen. Al sinds de tijd van de Vikingen worden doodskisten op kliffen naar het water gericht of verbrand op het water door een varend vlot in de brand te steken. Soms worden ‘doodsschepen’ de rivier of oceaan ingestuurd om de lichamen terug te geven aan de goden of aan plaatsen die een spirituele betekenis hebben.
Elke cultuur verwerkt de dood van een geliefde op een andere manier. Mocht je een gedenkwaardig afscheid bij jou in de buurt naar eigen wens willen organiseren, zoek dan eens op Uitvaart Amsterdam voor ervaren uitvaartbegeleiders die kunnen helpen om een goed en persoonlijk afscheid te bieden.
Boeddhistische tradities
In landen zoals Japan en Thailand zijn Boeddhistische tradities een populaire keuze om invulling te geven aan een uitvaart. De ceremonie voor de dood van een geliefde vind meestal plaats de dag nadat degene is heengegaan. Gasten brengen geld mee en branden wierook, om de dood te eren en de geliefde bij te staan in het hiernamaals. Na de crematie gebruiken familieleden eetstokjes om botfragmenten uit de gecremeerde resten te verwijderen. Deze worden vervolgens geplaatst in een speciale urn die naar het familiegraf wordt gebracht. Er wordt gezegd dat deze Boeddhistische traditie is ontstaan bij de leerlingen van Boeddha.
De as van de dood
In diverse culturen speelt de crematie een belangrijke rol. Veel Zuid-Koreanen hebben de traditie om de as van de overledene in kralen te transformeren. Deze worden gemaakt in een reeks kleuren en worden geplaatst in glazen vazen, open schalen of een urn om in huis te koesteren.
Voor een waardig afscheid op een prachtige locatie in de buurt, zoek eens op crematie Amsterdam voor meer informatie.
Filipijnse tradities
Filipijnse families hebben diverse unieke begrafenisrituelen. Zo kleden Tinguiaanse volkeren de overledene in de mooiste kledij en plaatsen ze het lichaam op een stoel, in veel gevallen met een brandende sigaret in de lippen. De Benguet-cultuur staat er juist om bekend om hun doden te blinddoeken om ze vervolgens op een stoel te plaatsen bij de ingang van het huis. De Cebuano-bevolking kleedt kinderen in het rood, zodat de kans wordt verkleint dat ze geesten zullen zien. De diversiteit aan rituelen in de Filipijnen is ogenschijnlijk uiteenlopend en laat zien dat verschillende culturen hun eigen relatie hebben met het leven en de dood.