Investeren in goud en zilver
Goud en zilver hebben beiden de potentie om sterk in waarde toe te nemen in onzekere economische tijden, terwijl deze edelmetalen over geschiedenis zéér waardevast zijn gebleken. Dit betekent dat het een veilige investeringsmogelijkheid biedt en het kan je vermogen ook nog eens vergroten, zeker op de langere termijn, en misschien zelfs al op kortere termijn. In onzekere economische tijden kan er bovendien sprake zijn van inflatie of zelfs van hyperinflatie, en goud en zilver zijn hier goed tegen bestand. Stel je voor dat de economie instort, dan behouden goud en zilver vrijwel zeker hun waarde.
Goud heeft overigens ook een enorme geschiedenis, en het belangrijkste wat je daarvan moet weten is dat goud in de historie altijd een belangrijk handels- en betaalmiddel is geweest, en ernaar werd teruggegrepen op het moment dat reguliere valuta ineenstortten. Ook wordt goud al sinds mensenheugenis gebruikt in sieraden die mensen dragen. Voor zilver geldt dat dit niet veel anders is. En hoewel zilver een veel lagere kiloprijs heeft dan goud, is zilver in deze tijd misschien wel een nog betere belegging dan goud, om die reden dat de zilvervoorraad de laatste decennia sterk is afgenomen, vanwege gebruik ervan in allerlei industriële toepassingen. Ook in smartphones zit zilver verwerkt, en hoeveel worden er daar niet van gemaakt... Bijzonder genoeg wordt het grootste gedeelte van al dit zilver niet gerecycled. Het valt dus nu al te voorzien dat zilver steeds schaarser zal worden in de komende jaren en decennia, en dat de prijs in de toekomst naar verwachting alleen al om deze reden (sterk) zal gaan oplopen. Zilver kopen lijkt dus zo gek nog niet.
Investeringsdriehoek: een krachtige investering
Goud en zilver kopen is dus een slimme en veilige investering, en als je de behoefte hebt kan je dit nog wat slimmer aanpakken. Aan een beleggingsmandje met goud en zilver kun je namelijk nog een bepaalde hoeveelheid platina toevoegen, waardoor je een ‘investeringsdriehoek’ hebt. Dit is een ideale driehoek in edelmetalen, aangezien platina naast goud en zilver misschien wel het meest belangrijkste edelmetaal is.
Beleggen in Bitcoin
Crypto is relatief nieuw en je kan door de vele cryptomunten veel verschillende keuzes maken. De ene cryptomunt biedt meer veiligheid dan de andere door de waarde ervan, en de achterliggende techniek en bedoelingen. Bitcoin staat bovenaan in de lijst van de meest betrouwbare en beste cryptomunten. Het grappige en geniale van een investering in Bitcoin is dat je met Bitcoin zowel zilver als goud kan kopen. Bitcoin heeft daarnaast nog een voordeel ten opzichte van andere cryptomunten. Met Bitcoins wordt al op veel plekken betaald, zowel online als offline. Ook die reden heeft deze cryptovaluta een goed onderliggend fundament. Als laatste moet dan ook nog het volgende worden genoemd als reden om voor Bitcoin te kiezen als investering. Er zijn maar 21 miljoen Bitcoins in omloop en er worden voorlopig geen nieuwe ‘gemined’. Om die reden wordt juist deze cryptomunt steeds schaarser, wat een stuwend effect heeft op de prijs. Het aanbod wordt met de jaren niet groter, terwijl de vraag wel toe is genomen, en naar verwachting ook zal blijven toenemen. Dat is dus eigenlijk het beste van twee werelden!
Vastgoed: onroerend biedt vrijwel altijd een goede belegging
Vastgoed heeft zich als investeringsmethode al eeuwen bewezen. Vastgoed is een investering van twee kanten. Onder vastgoed vallen namelijk huizen, gebouwen, winkels, fabrieken en de grond die bij het onroerend goed hoort. Als je hierin investeert heb je ten eerste rendement door de huur die het opbrengt. Hiernaast haal je je rendement uit de meerwaarde van het pand. Je hebt dus niet alleen een investering op de lange termijn, maar ook een constante inkomstenstroom (een ‘cashflow’ zoals men dat vaak noemt). Met vastgoed hoef je niet bang te zijn voor inflatie, want de waarde en de huuropbrengst kunnen meestijgen met de inflatie. Een hogere inkomstenstroom van de huuropbrengst dan het te betalen maandelijkse hypotheekbedrag betekent verder winst op de verhuur van het pand; een klassiek, solide en zeer beproefd verdienmodel! Wil je geen omkijken hebben naar je vastgoed, denk dan ook eens aan een vastgoedbeheerder. Die kan het management van je vastgoedbelegging(en) geheel verzorgen. Uiteraard betaal je daarvoor een kleine vergoeding per maand, maar dit kan je wel veel zorgen en tijd besparen.
Er zijn dus verschillende goede en degelijke mogelijkheden die je hebt als je op dit moment over geld beschikt dat je niet direct nodig hebt om van te leven. Het is vooral belangrijk om te investeren op een manier die bij je past. Voor de een is dat in vastgoed, terwijl een ander zich comfortabel voelt bij investeren in edelmetalen. Voor weer anderen kan beleggen in Bitcoins het meest gepast zijn. Het hangt er ook maar net vanaf hoe je wensen en eisen zijn, en wat je doelstellingen zijn. Goed dus om dat voor jezelf na te gaan voor je begint met investeren, zodat je goed beslagen ten ijs komt, zoals men weleens zegt.