Niks is beter dan heerlijk kunnen eten in een restaurant. Wanneer je een bezoekje brengt let je natuurlijk op de sfeer en hoe het interieur van het restaurant eruitziet. Maar het belangrijkste gedeelte waar je op let is natuurlijk de kwaliteit van het eten. Het eten is het belangrijkste gedeelte van de avond. Ben je in het bezit van een horecazaak? Dan wil je natuurlijk dat jouw klanten terugkeren. Daarom gaan we het in deze blog hebben over de kunst van food plating. Niet alleen moet de kwaliteit van het eten goed zijn, ook de gehele presentatie van het eten kan erg veel invloed hebben. Daarom is het belangrijk om de kunst van food plating te leren. Lees snel verder!

Werk met contrasten en kleuren

Het eerste dat al snel opvalt aan een gerecht is de kleur ervan. Daarom is het belangrijk om te kiezen voor kleuren die niet alleen goed smaken, maar ook nog goed bij elkaar passen. Heb je een gerecht dat veel bestaat uit bruine contrasten en kleuren? Dan komt dit natuurlijk niet zo aantrekkelijk over. Zo kan je bijvoorbeeld levendige kleuren zoals groene kruiden, kleurrijke groenten of gekleurde sauzen. Een regel die vaak wordt gebruikt in de keuken is dat er altijd gewerkt moet worden met 3 hoofdkleuren. Op deze manier creëer je diversiteit, maar blijft het wel gebalanceerd.

Het juiste servies kiezen

Wat ook een grote rol kan spelen bij food plating is het gebruik van het servies. Het servies waarop je het gerecht serveert speelt een grote rol bij hoe het gerecht eruit komt te zien. Het gebruiken van een iwt bord is vaak een keuze die veilig is. Dit komt doordat wit alle kleuren goed eruit kan laten komen. Maar afhankelijk van jouw stijl kan het ook zo zijn om andere kleuren borden te kiezen. Donkere borden geven bijvoorbeeld een luxe uitstraling. Maak bijvoorbeeld gebruik van grotere borden om het gerecht te laten ademen. Een te klein bord zorgt ervoor dat het bord te vol lijkt. Maar denk niet alleen aan het bord, denk ook aan het bestek dat hierbij komt en de glazen. Ook deze moeten goed kunnen matchen.

Sauzen als decoratie

Sauzen kunnen veel invloed hebben op de manier waarop jouw gerechten worden gepresenteerd. Het gebruiken van een goede saus bij het gerecht kan de finishing touch zijn op een goed gemaakt bord. In plaats van de saus er simpelweg overheen te gieten kan het handig zijn om dit strategisch langs het eten of net eroverheen te gieten.

Jouw horecapartner in servies: HANOS SHOP

Ben jij op zoek naar goed servies voor jouw horecaonderneming? Dan moet je zeker is een kijkje nemen bij HANOS SHOP. Via hier kan je kijken in een groot assortiment met verschillende soorten serviezen. Of je nou gaat voor mooie kwaliteit borden of mooie glazen en bestek, alles is mogelijk!